Derby på onsdag

På onsdag vankas det hockeyderby -  pissa, pissa på, pissa på aik!!!  
Nu börjar man bli taggad så jag bjuder därför här på en liten bildkavalkad från tidigare derbyn.
DET ÄR VI SOM ÄR - HAMMARBY! ! !

image23
image24
image25
image26
image27
image28
image29Mjaauuuu, räääooo, kissemiss. Katter är det finaste djuret. Svart katt, vit katt. Blå katt, svart i natt!

Det får räcka så, krånglar så in i helvete när jag försöker lägga upp bilderna men tagga till nu för fan!!!

VI ÄR BAJEN, VI ÄR FRÅN SÖDERMALM - HOVET, SÖDERSTADION, ZINKENSDAMM! ! !

____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________

Idag har jag dessutom ringt och bokat en tid på UBB för att bättre kunna lösa mina problem, förhoppningsvis. Tog en promenad idag också, i en miljö där jag inte kan svänga in på vare sig krogar eller annan arketektur. Bara frisk luft och ett elljusspår att följa, mycket bra där faktiskt.

På onsdag går Hammarby för guld med klubba och puck, bättre det än att jag går för guld med rus i lerkrus.

Krogen en söndag...

...eftermiddag. Dagen efter jag bestämt mig för att golva alkoholen med en TKO hamnade man på krogen igen, O´learys. Men det gick vägen, käkade en hamburgertallrik och drack cola medans jag kollade på Udinese - Inter, kastade även några blickar på Man U - Yids. Kändes riktigt skönt att sätta sig ner med lite läsk och mat för att kolla fotboll istället för att sitta med rus och tro sig titta på en match. Tanken var egentligen att bara ta en promenad i solen efter att ha kommit hem från ett besök hos min dotter (tyvärr var hon inte på sitt bästa humör idag, hon är speciell alltså, på många sätt). Man blir ju lite ledsen när kontakten inte är den bästa och när vi väl ses så blir det inte som man hade hoppats på, men jag ska inte ge upp, jag ska kämpa vidare och finnas där för henne. Förhoppningsvis kommer hon uppskatta det en dag, ibland har vi jävligt kul ihop och när hon är glad lyser hon som en sol. Det är som stunderna som är så jävla oslagbara.

Hur som helst, jag skulle bara ta en promenad i solskenet som besökte oss idag och det rensade tillfälligt lite negativa tankar. Promenader är verkligen bra, måste komma igång med det mer... var rätt duktig på det förut faktiskt. Träffade på en polare som var ute och åkte bil under min promenad (hoppade in och snackade lite med honom om mina närmaste framtidsplaner = att sluta dricka alkohol och hur jag ska ta mig dit) så det blev inte en så lång promenad som jag hade tänkt mig samt att jag sen hamnade på O´learys där jag åt och drack fettma medans jag kollade på fotboll. Slutsatsen blir alltså att den nytta jag stod i begrepp att utföra raserades helt under nån timme på en resturang. Det viktigaste var dock att jag klarade testet, att hålla mig borta från det som fanns så nära genom att ersätta det med annat och att jag ändå hade det riktigt trevligt i min ensamhet i en lokal med en hel del folk som drack alkohol. Det är nog därför jag skriver det här nu, för det kändes verkligen bra med promenaden i solskenet där jag stundtals flinade medan jag nästan maniskt nynnade orden:

Djurgårn brinner redan i september i år
Kylan kom och luften blev så klar
Dom röda löven faller ner
På gången där jag går
Med mitt kaos
Och min jakt efter hållbara svar

Djurgårn brinner
Ingen sommar räcker mycket längre än hit
Du vet vad du har, aldrig vad du får
Men jag måste dit
Allt jag saknat
Det har vaknat
Djurgårn brinner igen
Brinner för en vän
För en fri man i stan

Inte för att jag gillar att ta ordet "Djurgårn" i min mun men det här handlar om helt andra saker än fotboll och mina åsikter om föreningen med samma namn. Låten har dom senaste dagarna etsat sig fast i mitt huvud och texten är så vacker, vacker på ett positivt och gladare sätt än låten "Lit de parade" som verkligen är en sorgsen historia men så jävla vacker att tårarna ligger nära till hands. Den låten har den senaste tiden fått alltför stora proportioner i mitt liv vilket avspeglar sig här i och med bloggens namn bland annat. Man inbillar sig att man känner igen sig i vissa låtar/texter, vilket man i och för sig ibland gör och det är inget mer med det. Har egentligen inget att tillägga om det, allt handlar bara om känslor, det är bara så. Känslor som åker hiss mellan himmel och helvete och handlingar samt ageranden som ger en bitter eftersmak. Fokusering och handlingskraft är vad som gäller nu, bryta mönstret och lämna det förlovade landet där tomma tunnor skramlar mest www.magnell.nu/Text_Europaväg_66_Tomma_tunnor.htm  

Allt jag skriver handlar om mig själv, det är ingen som gjort något mot mig utan folk är för det mesta snälla och och behandlar en som man fötjänar att bli behandlad. Nu pratar jag dock om civila människor och inte om en viss yrkesgrupp som har en väldig förmåga att tro sig veta bäst och ska visa det, oftast, med en äckligt nedsättande och nonchalant ton. Jo, man kan vara nedsättande och nonchalant på samma gång. Jag gillar inte snutar, jag hatar dom inte (eller det kanske jag gör) men många i den yrkeskategorin kan få en att dra alla över samma kam, det är tyvärr mina erfarenheter i alla fall.
(Är det inte så man brukar säga förresten, dra alla över en kam? ah, osäker där, kant kanske? eh skit samma). 

Nu till något positivt, med det strålande väder vi har haft idag så börjar man ju längta till våren rent årstidsmässigt, våren för mig är lika med allsvenskan i fotboll och, om man har tur, ett fint varmt/milt väder. Men mörkret faller tidigt fortfarande och det påminner en om att vi inte riktigt är där ännu. 

image22
Nu längtar man hit, på Söderstadion där är vårt hem!

Det här är nog det bästa jag kan göra nu

.image21

Blev impulsresa till Borlänge (av alla jävla ställen) igår, har inte varit där förut vad jag vet. Träffade Fittler http://fittler.blogg.se/ och hennes studentpolare och söp till. Var ett glatt gäng så det var kul men sen blev som det har blivit alltför många gånger, hamnade i fyllehäcken så nu gäller det att ligga lågt ett tag. Måste sluta dricka innan jag raserar mitt patetiska liv fullständigt. Kul med lite Ulf Lundell-kväll dock, du var trevlig Carro.

Blandade känslor, läge att göra något radikalt om livet inte ska sluta redan nu.


Back in the old days...

...eller? Ja vafan är klockan egentligen? 15.23 och har redan sugit i mig en vinare, det är väl okej en fredag så jag klagar inte. Försökte vinna pengar igår också men det gick åt helvete. Tänker inte nämna vad jag spelade eftersom jag torskade pengar men 125 pistoler på en lapp som gav 10.62 i odds, bra slant för mig om det hade gått in men det gjorde den inte. 50% rätt blev det i alla fall, kan man inte få hälften av vinssumman då??? Nej det kan du inte din jävla nolla.

Blir nog nyktert ikväll... eller bakis, eller... ja hej då!

Lite pengar

Vann lite pengar igår såg jag nu, bra det. Ingen jättevinst men satsade en hundring på 5 säkra.

stake: 100.00 SEK
odds: 4.25
win: 425.00 SEK
dateeventtypebetresultodds
Wed 23-01-2008 22:15Sporting CP - Beira-Mar
Por. Portuguese Cup11 (3-0)1.20
Wed 23-01-2008 22:30Fluminense - Duque de Caxias
Bra. Carioca League11 (3-2)1.25
Wed 23-01-2008 22:30Botafogo - Friburguense
Bra. Carioca League11 (4-1)1.35
Wed 23-01-2008 22:30Ponte Preta - Mirassol
Bra. Paulista League11 (3-2)1.40
Wed 23-01-2008 22:30Bragantino - Rio Preto
Bra. Paulista League11 (3-1)1.50


Har iof ingen koll alls på den brasilianska ligan men det gick ju vägen den här gången. Låga odds, borde ha satsat en röding eller 1000 friska pistoler istället men det är ju lätt att säga i efterhand.

Fotboll

Okej, kan inte hålla mig från att skriva ytterligare ett inlägg i afton!

Artikeln jag tänker referera till är hämtad från Horbladet men jag vill inte länka dit så ni får leta upp den själva i så fall. Artikeln handlar i alla fall om Sherron Manswell från Trinidad & Tobago som testspelar för Örebro SK just nu. Tragiska ÖSK är förmodligen i behov av all hjälp dom kan få men frågan är om denna man är något att värva:
image18Sherron Manswell
"Manswell är hängviven jude"
 och med ett uttalande som "Jag spelar inte på lördagar" ska han vara glad att han kommit till Sverige, här spelas det nämligen inte fotboll på lördagar. Det är ytterst sällan som det sker. Ska Örebro värva honom är det ett skämt, men Örebro SK är ett skämt så det förvånar mig inte om affären går i hamn.

Nu till det viktiga, när ska affären med Rami Shaaban blir klar???
Varför klarar inte mitt kära Hammarby av att hosta upp den summan som behövs för att lösa Rami Shaaban från Fredrikstad? Allt är ju i princip klart, Rami vill till Bajen, Bajen vill ha Rami men styrelsen är som vanligt inkompetent och klarar inte av den ekonomiska biten. Hammarby Fotboll köper dyrt och ger bort gratis, så har det alltid varit men se för fan till att signa Rami nu!!! Det är hög tid att makulera alla spekulationer och göra slag i saken.
image19
Blir det ett 4-årskontrakt i Hammarby för Rami Shaaban ? Vi hoppas på det, besked lär komma i dagarna. Det råder fotbollsabstinens i min kropp nu.

En polare skrev på msn nyss också om att repressalier är att vänta efter fredagens holmgång till fest som han hade. Störningsjouren kom 2 ggr och det slutgiltiga beloppet landade på 2551 :- tydligen. Jävla pajassektion den där störningsjouren. Tror dom kan göra vad dom vill, bara dyka upp sådär. komma och störa våran fest samt ta våra pengar.

Ordning i salen för fan!!!

Jag lämnar snart den här farkosten

Precis som de lurade själarna i sekten Heaven's Gate planerar jag härmed att lämna min farkost till förmån för en bättre plats (förmodligen kommer ni hitta min kvarglömda kropp på ett motell). Idag fick jag riktiga panikångestattacker så finns det möjligheter att bli hjärntvättad (nej jag är faktiskt inte redan det, däremot hjärnskadad kanske) genom ansluta till en själmordssekt så känns det faktiskt som ett alternativ just nu. En folksamling där det är kris i huvudet, ordentligt, skulle passa mig tror jag. Då tror man i alla fall att man har det bra och att man fattar rätt beslut. Haha, jävlar vilken intressant företeelse faktiskt.

Får bli rätt kortfattat idag, men en lite lustig grej kan nämnas och det är att jag snackade med två olika personer (som inte känner varandra) idag som nämde exakt samma sak. Dock var väl ämnet vi diskuterade det samma (att fly verkligheten genom att resa bort här ifrån) men hur som helst så handlade det om att dra till Staterna, köpa sig en bil och dra på en rejäl jävla road trip genom hela USA, förslagsvis mellan New York och Los Angeles. Vilket jävla drag det skulle vara, blev riktigt tänd på den idén och hade man kapital så skulle det kunna förverkligas. Dock finns det, som jag nämnt tidigare i bloggen, en del andra resmål i min värld som jag skulle vilja få uppleva.
Men kolla in detta:
image17

Nog fan skulle det vara en upplevelse att glida runt i en bil genom Staterna med en flaska Jack Daniels i ena näven och en puffra i den andra, haha. Man lär ju toola upp sig rejält om man ska överleva resan menar jag. Freeeeedoooooom, freedom!!! Eh, hur kortfattat blev det där egentligen!?

Nytt inlägg i livets glada dagar!

Ja, var ska jag börja. Lusten att skriva lite igen flög visst på nu när man kom hem.

I fredags sög jag i mig en ansenlig mängd alkohol (inte värre än vanligt egentligen) och fick uppleva något av den värsta bakfylla jag har upplevt på... eh, ja... kanske någonsin när jag vaknade upp på lördag förmiddag. Det är man inte van vid så det blev ingen återställare till frukost där inte, det skulle dröja ända till klockan 21.00 innan jag beslutade mig för att försöka gå in i dimman igen, det gick inget vidare det heller och allt slutade med lite käk på ett skithak och en bulle hem. Det var helgen det.

Har även blivit omnämnd i positiv bemärkelse på http://www.fittler.blogg.se/. Kul att du gillar bloggen och att du också gillar Ulf Lundell, det var mer än vad jag visste. Men snart så tar vi en bank och flyr fältet, jag har planerat allt in i minsta detalj.

Ikväll visas det en dokumentär om döskallarna i Domedagssekten Heaven's Gate, ska verkligen bli intressant att se. Det är nog 4-5 år sedan jag och en polare började gaffla om den händelsen sen har man i depressionens galenskap planerat/skämtat om att gasa ihjäl sig med kolmonoxid som Jerry "Telcalls" Hunt http://www.jerryhunt.org/kill.htm gjorde för att därefter anlända med sin gasfyllda döda lekamen till Heaven's Gate. Har inte läst särskilt mycket om den sjuka sekten (alla sekter är sjuka i och för sig och förespråkar bara idioti) men här finns lite fakta i alla fall http://sv.wikipedia.org/wiki/Heaven's_Gate och det ska bli intressant att se vanvettet på tv i afton. Känner mig rätt trött faktiskt och programmet skulle visst börja 22.35 på tv4, gäller att hålla sig vaken. Har faktiskt sovit relativt bra de två senaste nätterna så jag ska vara glad för det.

Annars så pendlar det som vanligt på det mentala planet så det kan komma överraskningar när som helst.
Just nu känns det okej i alla fall.

image15image16
Jerry Hunt gasade ihjäl sig!__________________Heaven's Gate, idioti som visas på Tv4 ikväll 22.35


Jag ber om ursäkt!

Jag råkade läsa igenom vad som skrivits på den här bloggen tidigare och noterade att det svenska språket inte riktigt behärskas i alla lägen. Det finns förstås olika anledningar till det men det är så jävla tråkigt att läsa stavfel/slarvfel när man läser en text så jag funderar på om det inte är lika bra att ta livet av sig, alt. lägga ner bloggandet (skriver ändå inget intressant men någon måste ju ta den rollen i bloggvärlden också).  Vi får se hur det blir med den saken men om inte grammatiken förbättras i framtida inlägg så lär det bli verklighet. Är man ofokuserad och trött så kan ju i princip vad som helst skrivas ner och göras offentligt, det är som ett litet lotteri där man ibland drar en nitlott och bland drar flera nitlotter. Jag skriver ändå för mig själv och för öppna diskussioner med mitt alter ego på den här platsen så det är inte så jävla allvarligt egentligen.

Helgen stundar och frågan är om det blir lugna bananer eller vad som egentligen kommer hända. Kanske blir rätt lugnt och det gör mig ingenting men det kan också bli annat då jag fyllt min plånka med kontanter och som ni vet, "med pengar på fickan är man oslagbar". Pengar kanske inte gör dig lyckligare om du är deprimerad men det ger dig fan så många fler möjligheter att fly verkligheten eller bara göra vad du nu känner för att göra. Hm, vad ska jag göra egentligen... det får jag återkomma med tror jag. Vet inte just nu men det finns ju som sagt möjligheter så det kan bli vad fan som helst.

I morgon ska det bli oväder också sägs det, verkligen intressant. Hoppas vinden kommer upp i en hastighet på över 30 m/s så det kan uppstå några intressant situationer.
Forza Gudrun - bort med Småland hey hey!!!

Ha en trevlig helg gott folk!!!


Seg idag!

Fan vad seg man har varit idag, blev inte många timmar sömn i natt. Tog mig en powernap efter lunch och jävlar vilka sjunka drömmar jag hade. I grunden rätt alldagliga företeelser som blev rjält skruvade i drömmen, kommer dock knappt ihåg vad dot handlade om just nu men jag vaknade snudd på med en chock. Snurrade till i skallen rejält. Jaja, efter det sög jag i mig en dubbeltreo sen var jag snudd på återställd och kunde försöka utföra nån form av arbete. Treo är verkligen en guldmedicin, den funkar bra för mig när jag har ont i huvudet vilket jag har ganska ofta.
 image14

F.ö. ska det nämnas att jag tar inget som helst ansvar för vad som skrivs i den här bloggen! ! !

Fin kväll!

Ja nu är man rätt dragen, fin kväll i bussen och på "Lamman". Dags att slagga gamla hagga för man ska upp om ett par timmar. Lär blir en härlig dag i morgon. Men viktiga affärer väntar om allt går som det ska!!!

Ta hand om er döskallar!!!

Sköna Söder

Är så jävla nere, fattar inte varför och att sen lyssna på musik som (när man är på bra humör) är vacker/bra gör en bara mer nere just nu. En polare tipsade dock om att kasta in Bajenrabinens platta Tunna vita linjen i spelaren, sagt och gjort och så blev man lite gladare. Låten Sköna Söder är ett mästerverk enligt mig, rrrriktigt skön låt. En bra platta som man blir glad av, det vore syn att inte nämna låten Kompisgänget (BP:s låt) också så jag gör det, bye bye Marting Berg!!! http://www.youtube.com/v/8D4DhSxVI1s&rel=1

Så är det med den saken, nu vill jag ha sommar, bärs och fotboll.

Men först är det hockey, viktigt derby snart också!!!
Onsdag2008-01-3019.00Hammarby IF-AIK IFHovet


Lev väl!

Musik

Musik är skönt, musik kan göra en glad, ledsen, lugn, aggressiv etc.
Satt och slösurfade lite på youtube nyss och hittade en del sköna klipp som jag tänkte dela med mig av.

Niels Jensen - Lev med mig http://www.youtube.com/v/8t2K2uDDa1A&rel  och en efterföljande jävligt skön intervju med honom http://www.youtube.com/v/I7byL7s3IeI&rel=1 Kollade f.ö. filmen G - som i gemenskap igår kväll, skönt gäng det där faktiskt.

Epistel 44 http://www.youtube.com/v/JNxIy05LFk0&rel=1 någon "rolle" tolkar Carl Michael Bellmans epistel nr 44. Inte den bästa av Bellmantolkare jag har hört men jag gillar att han bara kör med lutan/gitarren och hoppar alla andra instrument. Blir mer tidsenligt tycker jag.

Ulf Lundell - Lit de parade http://www.youtube.com/v/aQYY7vf3vjY&rel=1  har länkats tidigare i bloggen men tål att ses igen.

Cornelis Vreeswijk - Vals för ingens hundar http://www.youtube.com/v/W_cDE7xxQFM&rel=1
Underbar text, en klassisk Cornelis-visa som Lars Winnerbäck gör en, faktiskt, riktigt skön tolkning av på DFH2.

Ah vafan, det får räcka. Finns mycket man skulle kunna länka till men jag försöker hålla mig på en nivå som får anses vara rimlig, det finns annars en hel del andra guldlåtar med en del av dom som redan nämnts här men dom får ligga i vila från min sida just nu i alla fall. Bara svenskt blev det också ser jag, kanske får anledning att återkomma i ämnet vid senare tillfälle med andra musikgenrer och artister.

Lev väl!

Tristess

Tristessen är nästan outhärdlig, jag vet inte varför jag har den här olustiga känslan just nu. Den antideprissiva medicinen dämpar väl till viss del men det är ju inte så att man kastar i sig sin rekomenderade dosering och sen blir glad som ett barn på julafton (tyvärr) utan det blir mer som att man smälter bort i en surrialistisk värld. Eller vafan, inte det heller egentligen för det låter för bra för att vara sant. Jag blir i bästa fall dämpad från den rejäla panikångest som kan uppstå. Det tråkiga är att jag i ett sammanhang behöver softa och visa mer karaktär men allt som oftast bara känner tristess och så blir det som det blir. Nu när jag skriver det här känner jag mig lite lugnare och gladare faktiskt, fan vad sjukt. Men det kanske är vad jag behöver, skriva lite om mitt patetiska liv och leverne och sen försöka göra något åt det utifrån att analysera dom obegripliga texter jag förmedlar här.

Jaja, det som är bra är i alla fall att jag har börjat "jobba" idag. Det är ju ingen anställning precis men en tremånaderspraktik på en finmekanisk verkstad. Det kan få dagarna att gå fortare och blir mer lärorika.
Jag ska försöka lära mig att hantera en CNC-svarv och bli CNC-operatör. Haha, jaja... får se hur det blir med den saken. Så här ser den ut i alla fall, en Mazak Quick Turn 28:
image13

Jag hoppas det ska göra gott i alla fall och jag känner mig rätt trött nu faktiskt så jag tror jag avslutar här.

Fan vad man längtar till att allsvenskan i fotboll ska sparka igång nu!!!

Resa

Jag är jävligt sugen på att ge mig ut för att resa och se saker. När man kollar film riskerar man att drömma sig bort till platser man ser i filmen. Har i många år varit intresserad av att ka till England, men även Skottland och Irland. Det kommer kanske bliv av någon gång men som läget är just nu ligger det tyvärr långt borta.
Filmer som, "London to Brighton" och "Quadrephenia"  har fått mig att vilja se Brighton. Jag är sugen på att bege mig ut på piren, Brighton Pier (förr kallad Palace Pier) och kanske det kan öppnas lägen för några gulingar på nån pub där ute. Skulle vara en riktig upplevelse att få se denna stad i alla fall.

image8
Mycket vacker bild.
Det är fint med kuststäder där möjligheterna öppnar sig med vattnet.

London vill jag naturligtvis uppleva också, skulle jag göra en sån här resa så skulle fotboll naturligtvis ligga i fokus. Kuska runt på de brittiska öarna och kolla fotboll skulle vara en dröm. Jag har ett lag jag gärna skulle vilja se, både på deras hemmaplan men framförallt på bortaplan (skulle jag tro). Sen skulle det självklart vara intressant att få åka till Dublin och Glasgow. Tyvärr kunde man ju inte åka till Irland när Bajen mötte Cork men jag fick i alla fall uppleva Utrecht borta och dagarna i Amsterdam var sannerligen en upplevelse på flera olika plan.

Italien har jag varit i när jag var liten, men det är för länge sedan för att jag ska ha några bestående minnen från det. Det var i samma veva som jag var i Tyskland när dom vann VM i fotboll 1990, minnena man har där ifrån är att det var fullt med tutande bilar på gatorna och en massa tyska flaggor efter matchen. Det ska även ha bjudits på skumpa ur en prototyp av VM-pokalen, det är dock bara vad jag har fått berättat efteråt och inte vad jag minns. Italien hur som helst, ett land jag gärna besöker igen för att få mer upplevelser i mitt än så länge ganska oberesta liv. Ett Rom-derby skulle vara mäktigt att uppleva men även Neapel/Napoli känns intressant, kan inte låta bli att nämna Milano heller men jag är mest sugen på de två förstnämnda.

image9image10image11
Utrecht away_______________Colosseum, Rom________Neapel____________________

Stockholmsnatt

Fan vad man har börjar gagga här men samtidigt är det skönt att skriva av sig lite nu när man ändå bara sitter hemma och degar fjärran utelivet eller vettig sysselsättning. I dessa lägen passar det även bra att gå igenom en del film man inte sett på länge. Kastade in kultfilmen Stockholmsnatt i dvd-spelaren och fick mig ett par goda skratt och trekvarts härlig underhållning. Med repliker som: "Det är lunch", "Sidekick liksom baaaarrrrrraaaaaa", "Du lägger första sparken, jag bangar inte", "Nu ska du få din lilla råtta", "Ett stycke värsting"... etc. fick man se ett inte alltför presterande manus (men utifrån förutsättningarna får det väl anses vara ok.) men den innhåller en del sköna repliker och scener. 
image6 Paolo Roberto är mycket arg i denna film om sig själv och det liv han levde under den här tiden.

Frågan är bara om man ska fortsätta med ett filmmaraton i afton tills man stupar eller vad ska man ta sig till!?
Har faktiskt en ganska saftig samling dvd-filmer och en hel del av dom är riktigt bra men det finns mycket skit också, sen har man ju sett alla ett antal gånger så man börjar ju tröttna. Ni som läser det här och kan tänkas avlägga ett filmtips eller två är välkomna att göra det. 

Fick samtal av en polare nu att det ska spelas final i någon inomhusturnering i fotboll om ca 40 min. eller vad det var.  Vekrar ju galet sjukt men det låter som ett intressant alternativ att döda tid på denna afton. 
 
Så nu bär det iväg, hej hej!

Fuck 'em all, Fuck 'em all, United, West Ham, Liverpool

Liverpool fuckade upp det ikväll,  så det blev inga pengar. image1image2

insats: 100.00 SEK
datum (CET)evenemangtypspelresultatodds
lö 12-01-2008 16:00Chelsea - Tottenham
Eng. Premier League11 (2-0) 1.70
lö 12-01-2008 16:00West Ham - Fulham
Eng. Premier League11 (2-1) 1.68
lö 12-01-2008 16:00Middlesbrough - Liverpool
Eng. Premier League2X (1-1) 1.70
lö 12-01-2008 16:00Aston Villa - Reading
Eng. Premier League11 (3-1) 1.55
     7.53


Jävligt trist men så är det, bara att ta nya tag. Nyktert blir det som sagt också så inga gravöl eller kremeringsgroggar. Skulle sitta fint med en rejäl dyngfylla men det får vänta.

Vin, kvinnor och sång eller hoppa från en T-baneperrong - det svänger fort men det gör också livet lite intressant.

Lev väl!

Lite besviken

Ja, tyvärr blev det inte så roligt idag som man hade hoppats på men det känns ändå skönt att det inte blev katastrof. Desperationen har avtagit lite just nu känns det som och det får man väl se som positivt. Det är en ynnest att i alla fall kunna ta åt sig små små glädjeämnen trots allt, försöka leta positiva delar ur det  perspektiv man ser på saker och ting istället för att bara gräva ner sig.

Lördag kväll snart och det ska bli lugnt, igår tullade jag lite på alkoholen men höll mig ändå nykter så att den här dagen inte blev den katastrof den skulle kunnat bli. Det är också positivt.

Blev lite glad av ett samtal i natt och det får väl anses vara okej det med. Inte gräva ner sig utan man får bygga upp murar för alla fallgropar och se framåt. Stänga av den depressiva tankeverksamheten för att fly in i saker som kan få en att sluta tänka. Det är en ständigt pågående process som läget är just nu.

Man hoppas ju kunna vara sådär spontant glad och låta sig påverkas av sånt som verkligen betyder något istället för en massa skräp. Kul att man snackar/skriver som om man åker slalom mellan en massa obefintliga pistar men det blir bäst så. Ingen idé att hänga ut sig själv som ett offer utan problemen sitter nog mest i huvudet och inte i verkligheten. Man får försöka förändra sig själv helt enkelt (hur jävla lätt det nu är!?) och bli en positivare människa.

Det tjänar alla på, eh... ja alla, vilka det nu är.

Nu får det räcka med rappakalja för idag, på återséende!

Ulf Lundell - Lit de parade

http://www.youtube.com/watch?v=aQYY7vf3vjY

Du var alltid fullast på krogarna
Du skolka från livet natt efter natt
Du vakna upp och längta ut till skogarna
och ditt drömda hus där
och din abessinierkatt
Med pengar på fickan var du oslagbar
Du dansa tills du föll omkull
tills inget fanns kvar
Du var alltid fullast på krogarna
och aldrig så ensam som när morgonen kom


Du sjöng om passioner och lömska demoner
Vem ville du skrämma natt efter natt
Du gick till din älskling med blå anemoner
Du visste aldrig hur du skulle ta hennes skatt
För dej fanns aldrig nåt mellanting
Dina läppar lika spända som din vigselring
Du levde av dikt och dog av demoner
och dränkte din oro i drömmar och rom


Med en flicka i knät och ett glas i din hand
bland skvaller och sånger och kyssar och smek
var det värme och glädje i ditt längtande land
Ditt handslag var fast
Din blick vilsen och blek
Stan är så vacker men också tyst och fjär
Du lärde dig nog aldrig att leva här
Med en flicka i knät och ett glas i din hand
slapp du se när din svartklädde tjänare kom


Vanilj och kanel och en rosenkrans
ska du ha när du nu sagt farväl och adjö
Du begärde allt
Du brann hett och fort
Jag hoppas din ande hittar till Paradisets ö
Det finns ingen sorg eller smärta kvar
Bara en tanke då och då på flydda dar
Vanilj och kanel och en nnyponroskrans
och rymden som fylls av kvinnornas sång


En fantastisk låt helt enkelt.


Ett par dagar framåt

Otryggheten i mig själv har kommit tillbaka, kanske därför jag på nytt försöker mig på något jag förmodligen inte behärskar, eller i alla fall försöker mig på något som förmodligen kommer rinna ut i sanden. Bloggandet är nog inte min grej men jag ser det som terapi just nu. Hur som helst så har jag idag fixat något att sysselsätta mig med i 3 månader framöver. Håller på att gå sönder psykiskt så det här blir nog bra.

I morgon ska man iväg på middag hos ett gäng gamlingar, det passar mig bra. Har beslutat mig för att hålla mig jävligt lugn vad det gäller alkoholen (och andra substanser) den närmaste tiden för att på något sätt ge min kropp och min själ en stilla verklighet istället för kaotiska verklighetsflykter.  Måste sköta medicineringen också vilket det varit lite si och så med den senaste tiden, jag lovade mig själv att sköta den men när det gäller alkoholen är ordet karaktär inte det första min trasiga hjärna vill förmedla min kropp med. Nu ska det dock bli ändrig på det.

På lördag ska det bli fest, kalas med paket, glass och kakor för min dotter som fyllde år för ett par dagar sedan. Det ser jag verkligen fram emot, hoppas det inte strular till sig där.

Söndag blir det förmodligen lugna bananer och på måndag tar man ett steg närmare in i samhället.
Det känns bra faktiskt!

Nu ska jag tända mig en cigarett och hylla det milda klimatet som infinner just nu.
Tackar!

RSS 2.0