Intressant läkarbesök idag!

I dag har jag varit på ett läkarbesök för... ja första gången på riktigt i mitt liv vad jag minns och vad ska man säga!? Läkaren noterade en leverförstoring och blåsljud i hjärtat. Jag vet inte riktigt vad det innebär men att det inte är det bästa förstår jag. Det här hittade jag om leverförstoring här på snöret:

Leverförstoring:

Orsakas i de flesta fall av alkoholinducerad leversjukdom. Patienter med alkoholinducerad hepatit har ofta en uttalad leverförstoring med steatos, och många av dessa har även cirrhos i biopsi. Om uppenbart orsak till förstoringen saknas bör ultraljud utföras, vid behov kompletterad med leverbiopsi. Viktiga differentialdiagnoser inkluderar:

  • Vid cirrhosstadiet är levern stor och knölig, pga bindvävsomvandling och flertalet regenerativa noduli. Ofta tillväxer lobus caudatus vid cirrhos, vilket kan kännas som en stor klump över epigastret.
  • Leversteatos
  • Hjärtsvikt
  • Hepatit
  • Budd-Chiaris syndrom[levervenös stas/trombàultraljud]
  • Levermetastaser[àultraljud, ct]
  • Cystlever[àultraljud]
  • Amyloidos[biopsi]
  • Primär Biliär Cirrhos, PBC[elfores visar IgG, även AMA]

och om blåsljud stod detta:


Läkaren hör blåsljud

När man har en klaffsjukdom kan läkaren ofta höra blåsljud från hjärtat med hjälp av ett stetoskop. Normalt hörs bara de två hjärttonerna. Men vid klaffsjukdom ändras blodets normala och jämna flöde, på grund av en förträngd eller läckande klaff, och blir mer virvlande. Därför uppstår blåsljud.

Om ett blåsljud upptäcks vid en läkarundersökning brukar man få en remiss till en hjärtspecialist för kompletterande undersökningar.

Man kan ha blåsljud från hjärtat utan att ha någon klaffsjukdom.

Mer om hjärtklaffsjukdomar och blåsljud finns att läsa här http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=20321

Det var ju inte alltför positiva besked, leverförstoring var tydligen inte så vanligt i den ålder jag är men håller jag mig bara borta från ruset så ska det läka och bli återställt så småning om. Blåsljudet vetifan, får se om jag ska göra någon undersökning på det sen och vad det blir av det, om det är så allvarligt som det låter.

Skönt att ha gjort ett läkarbesök i alla fall och vara lite medveten om sin fysiska status. Det kommer förhoppningsvis hjälpa mig i kampen mot alkoholen. Att inte ta upp drickandet igen.

Jaja, regningt och kallt idag också. Jag har upplevt bättre dagar men jag har i alla fall inte dalat ner till dödsångest. Läkarbesöket var bra för mig, den här nyktra månaden har verkligen varit annorlunda men på ett positivt sätt. Nu gäller det bara att försöka fortsätta vara glad och hålla sig borta från spriten men antabus, möten och mer medvetenhet om min fysiska status kan nog hjälpa mig en bra bit på vägen.

Lev väl!


Bra söndag!

Söndagar brukar vara veckans tråkigaste dag men idag är jag faktiskt glad, nöjd. Har haft en bra dag.
Gick ut på promenad strax innan 12.00 och rörde mig mot dom centrala delarna av staden. Har handlat lite kläder som jag är mycket nöjd med och har sedan jag kom hem vid 15-rycket rensat bland gamla kläder som jag inte anser mig behöva längre. Känns mycket bra att ha gjort det, fått lite struktur i sin garderob. Fyllt på med lite fint och nytt samt minskat den på massa skit. Promenaden gjorde mig gott hur som helst och jag hoppas jag har bränt lite kalorier. Har lärt mig äta också dom senaste dagarna, dvs äta långsammare och tugga maten. Försöka njuta och känna smaken av det man äter. Låter sjukt kanske men det har inte varit min melodi, hoppas det kan bli det i framtiden. Man håller sig längre också, blir inte hungrig lika fort är vad jag vill ha sagt.

Jag är nykter fortfarande också, det är bra det, 30 dagar idag. Pengarna jag skulle ha lagt på festandet (systembolaget, krogen, taxiresor, ev. fyllekäk) har jag nu lagt på kläder. Men nu får jag försöka hålla i slantarna lite nu så jag har råd att åka på matcher när fotbollen drar igång men men...:
Vi lever för dagen
vi trivs bra med det
det e vi som e
socialgrupp 3

...så man vet aldrig hur det går haha. Detta var ett litet utdrag ur låten Socialgrupp 3,  en fantastisk låt av Sthlm Södra/Bajentrubaduren Sjuttisju som faktiskt beskriver mycket av mitt "tidigare" liv (så den har varit lätt att ta till sig). För mig kommer inga pengar läggas på att berusa mig i alla fall så jag har stora förhoppningar om att kunna få fortsätta vara glad och få se många matcher med Hammarby i fotbollsallsvenskan detta år 2008. Har fotbollsabstinens, och stundtals tyvärr även abstinens efter alkohol!!

Jag ger mig där... lev väl gott folk!

28 dagar i nyktert tillstånd

Snart har jag varit nykter i en månad. Det känns bra faktiskt... solen skiner och dagarna blir ljusare och varmare. Suget efter att peta i sig ett par gulingar finns där men är inte aktuellt för min del. Mötena rullar på och det hjälper mig att hålla mig borta från ruset. Har börjat prata med en trevlig donna också och det gör mig lite glad. Ska snart iväg på möte igen, idag har jag jobbat till lunch sen åkt till Borlänge och hämtat min jacka, skönt att ha den i sin ägo igen.

Med solen och vårvädret kommer vårkänslorna, jag är glad nu och med Ulf Lundells hesa stämma sjungandes i solen och med en ny fotbollsäsong på gång så är det lätt att vara glad.
Har faktiskt varit glad flera dagar i rad nu,

Har köpt 3 filmer också sen några dagar tillbaks.
Jack
Gökboet
Gangsters paradise/The Business

Fina filmer det där, spelet mellan Jack Nicholson och Louise Fletcher i Gökboet är briljant. En underbar film.

Bloggen lever fortfarande... sporadiskt, fint experiment som ska bli intressant att läsa om några månader eller så för att se tillbaka på en del av sitt liv under början av 2008. Man vet aldrig vad livet väljer för riktlinjer och vad som händer.

Lev väl!

Bajen och tennis!?

Lite uppdateringar i Bajenvärlden.

Rami Shaaban är äntligen klar! Fan vad skönt.
http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=31590

http://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/artikel.asp?id=217689 

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=742178

I och med att det står på Hammarby Fotbolls hemsida (http://www.hammarbyfotboll.se/) så är jag rätt säker på att det är klart nu, haha! Nu gäller det bara att vår vän Rami levererar, han var inte gratis precis och frågan är hur mycket han kommer kosta Hammarby på det sportsliga planet också. Eguren är borta och hur mycket finns i kassan för att förstärka ytterligare??? Jaja, ska inte gräva ner mig i det nu när det äntligen, äntligen är klart!. FANTASTISKT!!! Årets matchtröja presenterades idag också, clean:
image34

Jävlar vad jag längtar till fotbollsallsvenskan, det är den som håller mig vid liv just nu i tider då antidepressiva piller och antabus dominierar min vardag. I dag åkte jag ner i dalen igen, ännu en gång tryckte jag av puffran mot tinningen i mina drömmar. Började skriva ner mina känslor under min ångestattack (som jag under mina samtal på ubb har fått råd om att göra ) och det fick mig att att tillfälligt ta en paus i tennismatchen mellan döden och hoppet (som ständigt spelas) innan döden raderade ut hoppet med en välriktad smash.

Så är det, Rami är klar och livet går vidare... frågan är bara i vilken riktning.

Lev väl!

17 dagar

Den 26e januari skrev jag:
"Blandade känslor, läge att göra något radikalt om livet inte ska sluta redan nu."

Det kan man väl nästan säga att jag har gjort också, olika möten och grejer. Nykter för 17e dagen i rad idag och har idag gjort leverprov och börjat med antabus. Mina värden var "inte dom bästa jag sett" fick jag höra men efter 17 dagars uppehåll var det i alla fall inom räckhåll för att påbörja kuren av antabus. Bra det för suget jag har kännt den senaste tiden i takt med att min psykiska hälsa åker jojo har varit mycket påfrestande och då är det lätt att man trillar dit igen. Därför ser jag det här som ett alternativ och ytterligare ett steg i förändringen av mitt liv.

Skönt att det inte bara blev snack den här gången utan att jag verkligen gjorde något radikalt för att förändra min livssituation. Dom depressiva dalarna faller på titt som tätt fortfarande, skillnaden nu är att jag inte flyr från den med hjälp av alkohol... eller i viss mån annat.

Ska snart iväg på möte också, det kanske finns hopp! hehe


image33

Kenta - Just idag är jag stark

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt
Jag ser solglittrets dans
Jag ser fram emot härliga tider
Jag ser kvinnornas ben
Jag ser ögonens glans
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn
Jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva
Jag hör inre musik
Jag hör vindarnas sus
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida
Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

nanana....

Snabb uppdatering av läget...

...VAD I HELVETE ÄR DET FRÅGAN OM???

Enl. http://www.fotbollskanalen.se/608561.html har nu Fredriksstad stoppat "Shaaban-affären".
Jag vet inte om jag orkar inte bry mig längre, det bästa vore att somna in för gott så man slipper lidandet.

Jag har väntat så länge på just den här dan!


Nu ska det väl ändå vara klart ändå, i dagen Expressen kan man läsa 
"Shaaban klar för Hammarby".

Jag välkomnar härmed Rami Shaaban till Hammarby, man har väntat ett tag på att det ska bli klart.
Varför har det inte kunnat slutföras tidigare är frågan, nu litar jag på att det är helt klart annars fixar jag en pistol och går bärsärk med pickan på Hammarbys Fotbolls kansli.

Men det behöver jag inte för nu har vi Sveriges bästa målvakt, Bajen har gjort en stor jävla värvning.
Det glädjer mig verkligen och jag ser nu fram emot årets allsvenska säsong med stort intresse. Som om jag inte gjorde det innan va!? Men men...

Nu har jag varit nykter i 9 dagar, eller jag är inne på min nionde dag. Jag har hunnit vara på krogen ett par vändor men det har blivit nyktert. O´learysbesöket som jag skrev om innan sen i fredags var jag på nåt biljardhak och lirade lite utan att dricka en enda droppe. Igår sög jag i mig 3 cola (3 linor kola?) medans man satt med ett gäng på 10-15 pers som alla hade som mål att tömma sin glas med rus och gå in i dimman. Jag klarade även den frestelsen och nu känner jag att jag har klarat några prov så att säga. Nu gäller det bara att hänga i.

Det har inte börjat på riktigt än liksom, snackade med en polare inatt på msn som är i samma situation som mig. Ett jävligt djupt/seriöst samtal om våran situation som var slående lika. Det är skönt att veta att man inte är ensam.

Men som sagt, att vakna upp till nyheten att Rami Shaaban äntligen är klar är guld. Äntligen säger jag bara, ÄNTLIGEN TAMEJFITTJANNE!!! Fy fan vad skönt!!!

Lev väl!

RSS 2.0